leaderboard2 denaihati Banner



 

cik pjaz cik pjaz Author
Title: iPhone 5 Gadget Impian
Author: cik pjaz
Rating 5 of 5 Des:
INI ADALAH STICKY POST... SILA SCROLL DOWN UNTUK ENTRI YANG TERBARU!!!! KLIK banner ini, kemudian register sebagai ahli Denaih...
INI ADALAH STICKY POST... SILA SCROLL DOWN UNTUK ENTRI YANG TERBARU!!!!





KLIK banner ini, kemudian register sebagai ahli Denaihati.com, dan cari blog 
www.cikpjaz.com 

Terima Kasih atas vote anda ! Satu hari 1 undi ^-^ 
Wajib UNDI 3 BLOG dalam SATU HARI, Dan Pjaz harap salah satu vote anda untuk cikpjaz.com yer 


Salam readers!!

contest iphone5 300x250 Banner


Contest iPhone 5 Gadjet Impian yang dianjurkan oleh Bro Denaihati, kini hangat diperkatakan dalam kalangan blogger. Masa edisi pertama Pjaz tak berpeluang nak join, kali ni Alhamdulillah dapat join, mana tahu ada rezeki.. hehhe=)

Apa hadiahnya??? Mestilah iPhone 5 gadjet impian setiap orang, ala-ala putera impian gitu kan,, sekarang masih menjadi TRENDING dalam kalangan peminat-peminat gadjet ni, memang terbaik la diorang sanggup menunggu dan beratur semata-mata untuk mendapatkan iPhone 5 ni. Kepada golongan yang kurang berkemampuan, hanya sekadar melihat gambar melalui review di Internet.

Berita baik kepada korang yang mempunyai impian untuk memiliki iPhone 5,  macam Pjaz yang hanya guna Samsung Galaxy Young , Bro Denaihati dengan murah hati ingin menghadiahkan iPhone 5 kepada peserta bertuah yang berjaya memenangi kontest gadjet impian yang sedang berjalan di blog Bro Denaihati sekarang ni. Sila klik di sini untuk menyertai kontest ni.

 Sama yang diperkatakan dalam kalangan blogger, kontest ni pasti menjadi lebih sengit dan sudah pastinya ramai yang akan berlumba-lumba menyertai kontest ni..

Tuah ayan nampak di kaki,
Tuah manusia siapa yang tahu kan...

9 Entri iPhone 5 di Blog Denaihati










9. iPhone5 dah sampai Malaysia

3 Sebab Kenapa Saya Berminat Dengan iPhone5

Kenapa Pjaz minat dengan iPhone 5 ni?hurmmm..sepertimana korang tahu sekarang menjadi satu trend untuk memiliki gadjet,sekurang- sekurangnya satu pun sudah memadai,tidak bermakna tiada smartphone korang kuno. Tetapi, selaras dengan arus pemodenan kini, macam Pjaz hanya guna Android, nak merasa juga pakai iPhone ni kan apatah lagi jika diberi percuma. Android dan iOS? Masing-masing ada kelebihan dan kekurangan tersendiri, bergantung kepada si pemilik.

1.# Lebih ramping


iPhone5 ni pada pandangan Pjaz lebih 'handsome' berbanding ahli keluarga iPhone yang lain, mungkin mengikut kesesuaian penggemar gadjet masa kini yang inginkan keselesaan semasa memegang dan menggunakannya. Phone 4S berukuran 3,5 inch, sedangkan , iPhone5  dengan layar 4 inch. Beratnya hanya 3.95 ons dan tebal 0.3 milimeter. Berbanding iPhone sebelum ini, iPhone5 menampakkan kerampingan ditambah lagi design yang elegen dan lebih tersusun.
Walaupun harga iphone mahal dan hanya berkemampuan guna Galaxy Young, dalam hati ni tetap mengatakan iphone5 memang terhebat. 

2.#  Iphone5 percuma dari Denaihati

Siapa yang tak nak iPhone 5 kan? lagi-lagi percuma dari Denaihati. Bukan penggemar gadjet pun akan bulat mata-mata kalau dapat iPhone5 ni, kalau diintai berdasarkan review di internet rata-rata memilih iPhone, berdasarkan survey diorang lebih suka ciri-ciri tambahan berbanding siri iPhone yang terdahulu. Macam Pjaz tak pernah beli produk Apple, tapi pernah guna iPad yang kawan punya, satu je Pjaz nak bagitau memang best guna produk Apple ni. Keinginan untuk memiliki produk Apple ada, tapi belum ada rezeki untuk mendapatkannya.

Nak bagitau lebih-lebih pun Pjaz tak tahu juga, mana tahu kan Bro Denaihati nak bagi iPhone5 kat Pjaz boleh la buat full review =)


3.#  Face Recognition

Salah satu keistimewaan yang ditawarkan oleh pihak Apple adalah fungsi pengecaman muka jika gadjet dicuri. Sudah semestinya para penggemar gadjet mahukan 'safety first' untuk gadjet kesayangan mereka kan? Tidak mustahil iPhone 5 menjadi Trending di seluruh dunia.

Sebelum Pjaz guna Samsung Galaxy Young, Pjaz guna Nokia biasa je memang  tak ada cara yang selamat untuk elakkan dari dicuri hanya set kan password di handphone dah memadai =) Dengan adanya fungsi pengecaman ni, kebarangkalian untuk mandapatkan kembali gadjet yang dicuri sangat tinggi =)

Antara ketiga-tiga sebab ni lah kenapa Pjaz memilih iPhone5, Insyaallah ada rezeki Bro Denaihati bolehla pilih Pjaz sebagai pemenang.hehehhe walaupun penyertaan dalam kalangan blogger memang sengit,


THE IPHONE EVOLUTION


 
# Bersedia dengan tugasan yang diberi, Pjaz dengan besar hatinya menyahut cabaran iphone5 gadjet impian yang diberikan. Walaupun penyertaan amat sengit kerana ramai blogger yang lebih 'terer', Inshaa Allah Pjaz akan lakukan yang terbaik

Tugasan-Tugasan:

1. Tugasan Pertama : Cabaran G +1. Peserta perlu mengumpulkan sebanyak mungkin klik G +1 untuk entri penyertaan anda.
Screen Shot 2012 11 16 at 2.55.21 PM iPhone 5 Gadget Impian Cabaran Bermula
2. Tugasan Kedua : Cabaran SEO. Tempatkan blog anda antara top 10 di Google.com dengan keywords “iPhone 5 Gadget Impian“.
3. Tugasan Ketiga : Undian Pembaca. Akan ada entri khas.
4. Lima Top Blogger Malaysia akan menilai blog top 10 berdasarkan design, kandungan dan kesungguhan.

Doakan Pjaz yer dalam contest 'Iphone 5 Gadjet Impian '^^ 

SimSimi pun support pjaz..kehkeh...
Terima Kasih sekali lagi kepada supporter yang vote g+ yang hampir mencecah 100 klik (Macam tak percaya!!!!!)..
Jangan ingat senang nak minta 1 vote, dan Pjaz sangat-sangat hargai sapa-sapa yang vote tu!!!


 “Contest iPhone 5 Gadget Impian anjuran Denaihati di taja oleh eQurban.com, StudioAksara.com, AbangEnsem.com, AriffShah.com, Eizil.com, Sweetkurma.com, Azri.my, Serverfreak.com dan Denai.my









About Author

Advertisement

Post a Comment

 
Top