leaderboard2 denaihati Banner



 

cik pjaz cik pjaz Author
Title: iPhone 5 Gadget Impian
Author: cik pjaz
Rating 5 of 5 Des:
INI ADALAH STICKY POST... SILA SCROLL DOWN UNTUK ENTRI YANG TERBARU!!!! KLIK banner ini, kemudian register sebagai ahli Denaih...
INI ADALAH STICKY POST... SILA SCROLL DOWN UNTUK ENTRI YANG TERBARU!!!!





KLIK banner ini, kemudian register sebagai ahli Denaihati.com, dan cari blog 
www.cikpjaz.com 

Terima Kasih atas vote anda ! Satu hari 1 undi ^-^ 
Wajib UNDI 3 BLOG dalam SATU HARI, Dan Pjaz harap salah satu vote anda untuk cikpjaz.com yer 


Salam readers!!

contest iphone5 300x250 Banner


Contest iPhone 5 Gadjet Impian yang dianjurkan oleh Bro Denaihati, kini hangat diperkatakan dalam kalangan blogger. Masa edisi pertama Pjaz tak berpeluang nak join, kali ni Alhamdulillah dapat join, mana tahu ada rezeki.. hehhe=)

Apa hadiahnya??? Mestilah iPhone 5 gadjet impian setiap orang, ala-ala putera impian gitu kan,, sekarang masih menjadi TRENDING dalam kalangan peminat-peminat gadjet ni, memang terbaik la diorang sanggup menunggu dan beratur semata-mata untuk mendapatkan iPhone 5 ni. Kepada golongan yang kurang berkemampuan, hanya sekadar melihat gambar melalui review di Internet.

Berita baik kepada korang yang mempunyai impian untuk memiliki iPhone 5,  macam Pjaz yang hanya guna Samsung Galaxy Young , Bro Denaihati dengan murah hati ingin menghadiahkan iPhone 5 kepada peserta bertuah yang berjaya memenangi kontest gadjet impian yang sedang berjalan di blog Bro Denaihati sekarang ni. Sila klik di sini untuk menyertai kontest ni.

 Sama yang diperkatakan dalam kalangan blogger, kontest ni pasti menjadi lebih sengit dan sudah pastinya ramai yang akan berlumba-lumba menyertai kontest ni..

Tuah ayan nampak di kaki,
Tuah manusia siapa yang tahu kan...

9 Entri iPhone 5 di Blog Denaihati










9. iPhone5 dah sampai Malaysia

3 Sebab Kenapa Saya Berminat Dengan iPhone5

Kenapa Pjaz minat dengan iPhone 5 ni?hurmmm..sepertimana korang tahu sekarang menjadi satu trend untuk memiliki gadjet,sekurang- sekurangnya satu pun sudah memadai,tidak bermakna tiada smartphone korang kuno. Tetapi, selaras dengan arus pemodenan kini, macam Pjaz hanya guna Android, nak merasa juga pakai iPhone ni kan apatah lagi jika diberi percuma. Android dan iOS? Masing-masing ada kelebihan dan kekurangan tersendiri, bergantung kepada si pemilik.

1.# Lebih ramping


iPhone5 ni pada pandangan Pjaz lebih 'handsome' berbanding ahli keluarga iPhone yang lain, mungkin mengikut kesesuaian penggemar gadjet masa kini yang inginkan keselesaan semasa memegang dan menggunakannya. Phone 4S berukuran 3,5 inch, sedangkan , iPhone5  dengan layar 4 inch. Beratnya hanya 3.95 ons dan tebal 0.3 milimeter. Berbanding iPhone sebelum ini, iPhone5 menampakkan kerampingan ditambah lagi design yang elegen dan lebih tersusun.
Walaupun harga iphone mahal dan hanya berkemampuan guna Galaxy Young, dalam hati ni tetap mengatakan iphone5 memang terhebat. 

2.#  Iphone5 percuma dari Denaihati

Siapa yang tak nak iPhone 5 kan? lagi-lagi percuma dari Denaihati. Bukan penggemar gadjet pun akan bulat mata-mata kalau dapat iPhone5 ni, kalau diintai berdasarkan review di internet rata-rata memilih iPhone, berdasarkan survey diorang lebih suka ciri-ciri tambahan berbanding siri iPhone yang terdahulu. Macam Pjaz tak pernah beli produk Apple, tapi pernah guna iPad yang kawan punya, satu je Pjaz nak bagitau memang best guna produk Apple ni. Keinginan untuk memiliki produk Apple ada, tapi belum ada rezeki untuk mendapatkannya.

Nak bagitau lebih-lebih pun Pjaz tak tahu juga, mana tahu kan Bro Denaihati nak bagi iPhone5 kat Pjaz boleh la buat full review =)


3.#  Face Recognition

Salah satu keistimewaan yang ditawarkan oleh pihak Apple adalah fungsi pengecaman muka jika gadjet dicuri. Sudah semestinya para penggemar gadjet mahukan 'safety first' untuk gadjet kesayangan mereka kan? Tidak mustahil iPhone 5 menjadi Trending di seluruh dunia.

Sebelum Pjaz guna Samsung Galaxy Young, Pjaz guna Nokia biasa je memang  tak ada cara yang selamat untuk elakkan dari dicuri hanya set kan password di handphone dah memadai =) Dengan adanya fungsi pengecaman ni, kebarangkalian untuk mandapatkan kembali gadjet yang dicuri sangat tinggi =)

Antara ketiga-tiga sebab ni lah kenapa Pjaz memilih iPhone5, Insyaallah ada rezeki Bro Denaihati bolehla pilih Pjaz sebagai pemenang.hehehhe walaupun penyertaan dalam kalangan blogger memang sengit,


THE IPHONE EVOLUTION


 
# Bersedia dengan tugasan yang diberi, Pjaz dengan besar hatinya menyahut cabaran iphone5 gadjet impian yang diberikan. Walaupun penyertaan amat sengit kerana ramai blogger yang lebih 'terer', Inshaa Allah Pjaz akan lakukan yang terbaik

Tugasan-Tugasan:

1. Tugasan Pertama : Cabaran G +1. Peserta perlu mengumpulkan sebanyak mungkin klik G +1 untuk entri penyertaan anda.
Screen Shot 2012 11 16 at 2.55.21 PM iPhone 5 Gadget Impian Cabaran Bermula
2. Tugasan Kedua : Cabaran SEO. Tempatkan blog anda antara top 10 di Google.com dengan keywords “iPhone 5 Gadget Impian“.
3. Tugasan Ketiga : Undian Pembaca. Akan ada entri khas.
4. Lima Top Blogger Malaysia akan menilai blog top 10 berdasarkan design, kandungan dan kesungguhan.

Doakan Pjaz yer dalam contest 'Iphone 5 Gadjet Impian '^^ 

SimSimi pun support pjaz..kehkeh...
Terima Kasih sekali lagi kepada supporter yang vote g+ yang hampir mencecah 100 klik (Macam tak percaya!!!!!)..
Jangan ingat senang nak minta 1 vote, dan Pjaz sangat-sangat hargai sapa-sapa yang vote tu!!!


 “Contest iPhone 5 Gadget Impian anjuran Denaihati di taja oleh eQurban.com, StudioAksara.com, AbangEnsem.com, AriffShah.com, Eizil.com, Sweetkurma.com, Azri.my, Serverfreak.com dan Denai.my









About Author

Advertisement

Post a Comment

  1. good luck..saya pun join jugak kontest ni.. ^^

    ReplyDelete
  2. Salam Kenal Sis..

    Semoga semua dapat manfaat dari contest ni..Good Luck

    Apa2 pon DONE FOLLOW

    Blog Qashmere
    Style Me Gorgeous By Qashmere

    Happy Weekend Sis..

    ReplyDelete
  3. @Mummy Akmar Terima Kasih =)

    Salam kenal juga Mummy Akmar..

    hve a nice day ^___^

    ReplyDelete
  4. Jutaan terima kasih diucapkan kerana menyertai "iPhone 5 gadget impian" dan semoga berjaya. Sentiasalah melawat Denaihati untuk mengetahui update terkini dari masa kesemasa.

    ReplyDelete
  5. @Denaihati sama-sama, sudah mejadi satu kemestian untuk melawat ke Denaihati =)

    ReplyDelete
  6. Gud luck sis :) saya pun masuk juga
    http://www.akmaomar.com/iphone-5-gadget-impian/

    ReplyDelete
  7. Good luck... :)

    Salam kenal follow cini :)

    ReplyDelete
  8. xsempat nak join..blog problem..huhu

    ReplyDelete
  9. Salam kenalan dari peserta contest iPhone 5 gadget impian, chaiyok semoga berjaya. :D

    ReplyDelete
  10. Good Luck..dh G+1..nnti support saya juga yer.. ;-)

    ReplyDelete
  11. Semoga berjaya dalam perebutan iphone 5 gadget impian.

    ReplyDelete
  12. ok, dah siap like..good luck..kalo menang share eh..huhu

    ReplyDelete
  13. terima kasih kerana sudi support Mak dara.. Mak dara support you back.. dah klik g+ for you.. all the best ;)

    ReplyDelete
  14. gudluck. penambahan. iphone5 lebih panjang

    ReplyDelete
  15. Sedang menjalankan tugasan kedua

    ehhhh terklik G+ pulak :)

    ReplyDelete
  16. Semoga berjaya mendapat iPhone 5 Gadget Impian..Good Luck! Support saya juga ya..

    ReplyDelete
  17. ciktom dah klik g+..goodluck yunk...

    ReplyDelete
  18. Salam ziarah dan perkenalan, saya dah G+, harap dapat membalasnya..hehe. Thanks.

    ReplyDelete
  19. @sensasi2020.com TQ =) Terima kasih jugak kerana sudi klik dan support pjaz =)

    ReplyDelete
  20. @Nick Nashram terima kasih..nanti ajak kawan2 skali tlg like..haha

    ReplyDelete
  21. @CIK TOM TQ Cik Tom..nanti ajak ramai2 kawan CT tlg klik g+1 Pjaz ni yer..keh3 =)

    ReplyDelete
  22. Dah G+ 17

    Nak mintak tolong semua dan reader yang lain tolong support Mummy menang hadiah iPhone 5 Gadget Impian

    1. Klik Entri Contest iPhone 5 Gadget Impian

    2. Klik butang G+ (Google Plus)

    3. Jangan lupa follow blog Mummy!

    Mintak sangat jasa baik korang.

    Thanks

    ReplyDelete
  23. dah share kat google plus harap share blog saya juga http://amirulhakim1996.blogspot.com/2012/11/iPhone-5-gadget-impian.html

    ReplyDelete
  24. assalam sayang. :)
    saya da klik sama untuk kamu. terima kasih ya.
    jom, sama2 memeriahkan segmen ni kan.

    good luck ya ! :D

    ReplyDelete
  25. Good Luck Yea. Klik yang ker 27.

    ReplyDelete
  26. saya sokong pjaz!Howyeah2! good luck ye! =D

    Hi! Sy nak jmput pjaz utk join contest dr QIOS.Senang je, cuma cadangkan nama bermula dgn QIOS... utk blog QIOS tu. Jomlah, bg sokongn dkt 4 gadis tuan blog tu. www.qiostestblog.blogspot.com

    ReplyDelete
  27. gud luck...
    dah klik g+ cikpjaz... ^_^

    ReplyDelete
  28. semoga berjaya..iphone5 tu...mcm teringin nak masuk..tapi ilmu belum cukup di dada...g+ pun xtau macam mane nak guna...:)

    ReplyDelete
  29. Semoga sukses dan berjaya kontesnya sahabat...
    Berkunjung memberikan dukungan dengan Klik G+1 nya sahabat...

    ReplyDelete
  30. sudah tekan G+ , moh ler singgah singgah sini. btw, gudluck.

    ReplyDelete
  31. Satu klik G+ diberikan sebagai tanda sokongan.

    ReplyDelete
  32. moga berjaya ... klik G +1 satu kat sini

    ReplyDelete
  33. Good Luck taw ! =) IPHONE 5 Tuuuuuu.......^^ Hehehehehe.......

    ReplyDelete
  34. As salam,
    Salam perkenalan dari hafizmohd.com
    Terima kasih dan selamat berjaya utk cabaran ni yer...

    dan g+1 utk entri ni

    ReplyDelete
  35. @Syaza Syahira terima kasih..heheh, Insyaallah pjaz akan join =)

    ReplyDelete
  36. @kitatauke TQ..takpe2 nanti kalau akan contest mcm ni lagi blh la join =)

    ReplyDelete
  37. @hafizmd wslam...terima kasih di atas vote anda ^^

    ReplyDelete
  38. Singgah balas dan good luck ;)

    MJ pengklik yang G+ ke 49 :)

    ReplyDelete
  39. good luck k. selamat bercontest! ^_^

    ReplyDelete
  40. Salam perkenalan jom join Give Away dot 10 domain bakal diberikan free.. Simple and easy give away :)

    http://www.khairul-zamri.com/2012/11/give-away-dot-my.html

    ReplyDelete
  41. Salam ziarah dan perkenalan, saya dah G+, harap dapat membalasnya..hehe.. thanks..

    ReplyDelete
  42. @Khairul Zamri slm perkenalan jgk..insyaallah pjaz akan join ^^

    ReplyDelete
  43. Salam dik..akak dah support G+ ya good luck sis :)

    ReplyDelete
  44. salam...

    sis dah klik g+... gudluck ye

    dun forget to click mine too ;)

    http://ummihanie.com/iphone-5-gadget-impian/

    ReplyDelete
  45. salam,

    gudluck ye….

    jom exchange G+

    http://ummihanie.com/iphone-5-gadget-impian/

    ReplyDelete
  46. all the best k..dh klik for you..follow skali :)

    ReplyDelete
  47. Assalamulaikum,singgah dan memberi sokongan ,selaamt berjaya

    ReplyDelete
  48. Salam. Wow superb blog!=) Jom join contest menarik ni! Hadiah hebat menanti! http://www.aimisyahirah.com/2012/11/contest-my-top-referral-by-blog.html

    ReplyDelete
  49. wah 92 org klik g+..hebat!
    ciktom dh klik sblm ni..hee

    ReplyDelete
  50. semoga berjaya..1 klik berharga dari pondok kecil..hehe

    ReplyDelete
  51. salam kenal,

    semoga berjaya. 1G+ daripada saya

    ReplyDelete
  52. Salam perkenalan,

    semoga berjaya dalam mendapatkan gadget impian tersebut. Saingan pasti sengit ni...

    ReplyDelete
  53. sy dh klik like n google.gud luck!

    ReplyDelete
  54. +1 ke 104--> banyak dah tu

    goodluck!

    ReplyDelete
  55. selamat berjaya

    sudah tambah satu g +1

    sudi2 la terjah kat SINI pulak

    ReplyDelete
  56. saya dah g+1...
    harap sudi support saya jugak ekk...

    http://miri4evernet.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_6.html

    ReplyDelete
  57. ok. sudah vote. semoga menang ye!

    ReplyDelete
  58. support u here..no 114..gud luck dear!!!

    ReplyDelete
  59. @zila manaf terima kasih banyak =) dan sudi luangkan masa skejp :D

    ReplyDelete
  60. @hafizrahimterima kasih banyak =) dan sudi luangkan masa skejp :D

    ReplyDelete
  61. @HannaNana Swiftterima kasih banyak =) dan sudi luangkan masa skejp :D

    ReplyDelete
  62. @puanbee terima kasih akak..gud luck jugak buat PB =)

    ReplyDelete
  63. @AkmaOmar Wslm...terima kasih..gud luck jugak buat akak =)

    ReplyDelete
  64. Salam ziarah dan perkenalan, dah vote ke 119 sebagai tanda sokongan, semoga berjaya...
    Mohon balasannya pada entri iPhone 5 Gadget Impian saya juga ya :)

    ReplyDelete
  65. datang vote blog ni seperti dijanjikan semalam...

    jgn lupa kita sama yek

    Tok Puteh
    http://www.anakulucheka.com

    ReplyDelete
  66. @Tok Puteh terima kasih..pjaz pun dah vote.. ^^
    gud luck =)

    ReplyDelete
  67. sha dah click G+ utk blog awak.. good luck yeeeee

    ReplyDelete
  68. Salam , sudah memberikan vote untuk blog ini. Akak menjemput rakan2 menyertai GIVEAWAY 001 CHEEZE MAZ .Link cara2 penyertaan ada di : http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

    Jika tiada masa menyertainya, harap sangat2 dapat membantu akak dengan :
    1) Tekan butan G +1 bagi entry http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian.html
    2) Vote akak di denaihati. Cara nak vote akak ada di entry : http://cheezemaz.blogspot.com/2012/12/giveaway-001-tugasan-ke-2.html

    ReplyDelete
  69. sebelum bola ni satu vote utk anda
    jgn lupa kita sama yek...

    tok puteh
    http://www.anakulucheka.com

    ReplyDelete
  70. salam ziarah. good luck. satu klik G+1 daripada saya. kalau tak keberatan silalah klik G+1 entri blog saya pula ye. kalau dah, terima kasih diucapkan :)

    ReplyDelete
  71. huhuh..macam tak berpeluang pun nak dpt iphone tu :(

    ReplyDelete
  72. salam ziarah. dah vote untuk 11hb. insyaAllah akan vote setiap hari. harap boleh exchange vote setiap hari ye :)

    ReplyDelete

  73. kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
    semoga menjadi semangat .. :)
    Kebaikan hati lebih penting dari kebijaksanaan, dan menyadari hal ini adalah awal dari kebijaksanaan tersebut.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

    ReplyDelete
  74. Satu lagi tambahan vote G+ dari saya.....

    ReplyDelete
  75. kalau ain ada duit dah lama beli iphone ni :P

    ReplyDelete