leaderboard2 denaihati Banner

Saturday, October 22, 2011

E-Belia Blog Contest: Blogger & E-Belia

Saturday, October 22, 2011,8:12 PM
Salam readers!!!,

Jom pakat join Contest ni, Contest ni luar biasa sikit kerana lebih menitikberatkan kepada golongan Belia, Selain tu,Contest ni mempromosikan sistem Pendaftaran Profil e-belia yang digunakan oleh Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia IPPBM, rugi sape-sape yang tak join. Pjaz tengok kontest ni pun kat SENYAP, kalau tak join rugi plak kan, cuba nasib..hehe

[Sila klik banner kat atas ni untuk maklumat lanjut serta daftar e-Belia]


:82: YOUTH :65: Dikenali juga sebagai Generasi Y @Genk-Y maksudnyer Generasi belia dalam erti lain yang lebih mengutamakan kehendak dan keperluan pada masa kini, dan dapat menyuarakan kepentingan peranan belia dalam merealisasikan arus pembagunan negara,

:82: Kumpulan sasaran e-Belia :65: 18 tahun sehingga 40 tahun


Tujuan utama E-Belia ialah:

:82: Mengenalpasti segala kekurangan yang perlu diperbaiki bagi memantapkan lagi pembangunan belia di Malaysia mengikut cita rasa belia masa kini.

:82: Membantu belia menyuarakan kehendak dan keperluan mereka melalui Pendaftaran Profil yang dijalankan.

:82: Memudahkan pihak kerajaan untuk mengenalpasti dan mengkaji apa yang perlu disumbangkan kepada belia dan apa yang tidak perlu disumbangkan.

Jom join ni, banyak faedah dan manfaat yang boleh dapat menerusi e-Belia ni, Kita sebagai belia ada hak untuk menyuarakan pendapat mahupun apa-apa cadangan, kerana tanpa belia tiadalah yang dapat mentadbir negara pada masa hadapan kan??
Jadi pakat-pakat la join ni, FREE saja,

Pjaz dah daftar korang bila lagi???

Sebarang malumat bolehla klik SINI, SINI, & SINI


Ingat kata-kata ni 'Youth is something very new, twenty years ago no one mentioned it' jadi fikir fikirkanlah:face75:

Bye2

10 Bentuk Muka Bumi Berbentuk Hati

,1:35 PM
Salam readres!!!

Banyak benda kat dalam dunia ni kita tak tahu kan? Contohnya ni, bentuk muka bumi berbentuk hati, Subhanallah, kagum sangat kalau la boleh tengok secara real
Bentuk muka bumi pun macam ada tarikan yang tersendiri sama la ngan manusia macam ada tarikan ehem-ehem kan...keh3

1. :h: Jerman :h:


2. :h: New Caledonia :h:


3. :h: Polynesia :h:


4. :h: Australia :h:



5. :h: Jerman :h:


6. :h:Brazil :h:

7. :h:Amerika Syarikat :h:


8. :h:Jerman :h:


9. :h: Jerman :h:

10. :h: Pulau di Crotia :h:



Sambil tengok gambar tu jom layan nasyid ni (Nasyeed Romantic):face42:




Bye2

Gambar Perkahwinan Yasmin Hani dan Sha’arin

,9:46 AM
Salam readers!!

Pelakon dan juga pengacara Yasmin Hani, baru-baru ni telah melansungkan perkahwinan dengan Sha'arin, semoga mereka bahagia hingga ke akhir hayat, Insyaallah

Jom layan gambar perkahwinan mereka






Kredit to: Ohvideotv


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...