leaderboard2 denaihati Banner



 

cik pjaz cik pjaz Author
Title: Facebook : 17 Fakta Facebook
Author: cik pjaz
Rating 5 of 5 Des:
Salam readers!! Teringin nak buat entri pasal Facebook hari ni, sebelum ni Pjaz ada buat entri pasal Facebook, klik SINI . Ada blogger ya...
Salam readers!!


Teringin nak buat entri pasal Facebook hari ni, sebelum ni Pjaz ada buat entri pasal Facebook, klik SINI . Ada blogger yang tanya, tak ada ke fakta pasal Facebook, cari punya cari terjumpa la pasal ni, kalau dibaca memang sangat-sangat menarik =] Dari budak kecil sampai lah golongan warga emas ada facebook, haiwan peliharaan ada facebook jugak tau, korang jangan fikir kita-kita je ada FB ni..heehe, Termasuk dalam 600 juta pengguna FB =]


:31: 1 dari 13 orang di dunia saat ini memiliki sebuah akaun Facebook. Lebih dari separuhnya log in setiap hari.

:31: 2% dari seluruh pencarian di Google tahun 2010 lalu adalah carian keywords Facebook.

:31: 4 Februari 2004 adalah tarikh ketika Mark Zuckerberg merasmikan Facebook dikala dia masih menjadi mahasiswa di Universitas Harvard.

:31: Rata-rata 8 friend request dikirimkan oleh seorang pengguna Facebook tiap bulan.

:31: Mark Zuckerberg memiliki 24% saham di Facebook. Salah satu pemilik saham yang lain adalah Microsoft dengan jumlah 1,3%.

:31: 25% perusahaan dilaporkan menolak pelamar setelah menyelidiki profil Facebook mereka.

:31: 27% user Facebook tidak menampilkan status hubungan mereka

:31: 42% lelaki dan 63% wanita mengaku menggunakan Facebook sebagai medium untuk mencari mantan kekasih.

:31: Facebook diterjemahkan dalam 76 bahasa.

:31: Pengguna Facebook tertua berumur 104 tahun. Dia adalah Lilian Lowe yang berasal dari Wales.

:31: Rata-rata pengguna Facebook punya 130 teman.

:31: Facebook mempunyai 1700 pekerja di 12 negara.

:31: Sebanyak 66.168 foto ditag di Facebook setiap minit.

:31: 2.176.000 pesanan dikirim via Facebook setiap 20 minit

:31: 35 juta orang mengubah status Facebooknya setiap hari.

:31: 38 juta user Facebook mengunjungi halaman ‘Texas HoldEm Poker’ setiap bulan.

:31: Facebook dianggarkan bernilai 32 million poundsterling.


Wah!!!!Hebatkan????Setiap saat, setiap minit, setiap jam kita mengadap Facebook ni...
Ce bagitahu, apa istimewa nya FB ni selain 17 fakta kat atas tu,,,hehehe

Bye2

About Author

Advertisement

Post a Comment

 
Top