leaderboard2 denaihati Banner



 

cik pjaz cik pjaz Author
Title: Tips Berblog: Widget Memberatkan Loading Blog
Author: cik pjaz
Rating 5 of 5 Des:
Salam readers!! Widget dalam blog mesti tidak boleh dipisahkan kan? ala-ala isi dengan kuku, tapi kebanyakan blogger yang telah lama dalam ...
Salam readers!!
Widget dalam blog mesti tidak boleh dipisahkan kan? ala-ala isi dengan kuku, tapi kebanyakan blogger yang telah lama dalam dunia blogging ni mesti pakar dalam bab-bab ni, meringankan loading disamping itu juga membolehkan pengungjung tidak menunggu terlalu lama. Sangat-sangat rugi jika blog seseorang itu penuh dengan informasi tetapi loadingnya terlalu lama dan menyebabkan pengunjung terus berlalu pergi tanpa meninggalkan apa-apa mesej. Sangat RUGI kan?
Pjaz pun tak la pakar sangat bab-bab ni, tapi berusaha untuk mengurangkan penggunaan widget dalam blog, ingat masa guna BLOGSPOT dulu, blog pjaz memang sarat dengan widget, nak buka blog pun kena tunggu dalam 6-7 minit, lama kan? Sekarang sudah berdomain ni, pjaz cuba untuk kurangkan penggunaan widget walaupun sayang dan remove..hhhehehe =]

Korang semua boleh klik kat bawah ni, untuk check paparan loading dalam blog korang
:60: Pingdom
Korang hanya masukkan URL blog dan tekan Test Now untuk mengetahui paparan loading untuk blog korang serta capaian widget, samada masa loading blog korang tu cepat atau lambat,

Ni paparan loading untuk blog Pjaz

Korang boleh tengok kat 'Load Time' samada paparan loading blog korang cepat atal lambat, paparan loading dalam blog Pjaz 3.13 saat, agak memberansangkan jugak la..hehe
Korang bila lagi?

Jom cuba sekarang =]

Bye2



About Author

Advertisement

Post a Comment

 
Top