leaderboard2 denaihati Banner



 

cik pjaz cik pjaz Author
Title: Bye-Bye Gembira, Nawaitu Dan Niat Lebih Penting
Author: cik pjaz
Rating 5 of 5 Des:
Salam readers!! Setelah lebih kurang seminggu cuti, tu pun cuti Deepav ali rasa sayang pulak nak tinggalkan cuti, esok mula balik la prakt...
Salam readers!!


Setelah lebih kurang seminggu cuti, tu pun cuti Deepavali rasa sayang pulak nak tinggalkan cuti, esok mula balik la praktikum untuk minngu terakhir dalam tempoh 3 bulan praktikal kat HUSM,Rasa skejap je belajar dan praktikal untuk semester 5 ni. Pjaz tak ada cuti semester hanya cuti seminggu untuk Hari Raya Aidiladha, itu pun dah kira syukur dapat cuti, tak dapat cuti panjang pun tak apalah, rasa nak cepat-cepat jer abis semester ni dan dan sabar nak masuk semester 6..hehehe, Sesetengah orang tak suka masa praktikal, Pjaz pun tak tahu kenapa, bagi Pjaz sejujurnya, Pjaz suka sangat praktikal kenapa??? bukan nak ngorat ke ape..paling penting niat dan nawaitu perlu seiring dengan jiwa kita nk tolong orang, dengan cara beginilah akan dipermudahkan dalam segala apa yang kita buat, betul dak??

Jadikan sebagai renungan,

:82: Niat ialah gerak hati, kehendak dan keazaman untuk melakukan sesuatu ikhlas kerana Allah

:82: Tidak mengapa jika niat digandingkan dengan sesuatu tujuan lain dengan syarat keikhlasan kerana Allah menduduki tempat yang pertama.

:82: Lawan kepada ikhlas adalah riya’, iaitu beramal dengan niat mempamerkannya demi mencari kemuliaan di sisi manusia.

:82: Tempat niat adalah di dalam hati, bukan di lisan.

:82: Niat Dan Amal Hendaklah Sentiasa Bergandingan.

:82: Niat Dan Amal Hendaklah Sentiasa Benar.


Esok, ada visit kat Rumah Orang-Orang Tua, Rumah Kanak-Kanak Spastik, kalau line laju Pjaz akan share dengan korang sume yer =) Harap-harap esok berjalan dengan lancar, Insyaallah



"My Lord show me right from wrong
Give me light make me strong
I know the road is long
Make me strong"

Bye2

About Author

Advertisement

Post a Comment

 
Top