leaderboard2 denaihati Banner



 

cik pjaz cik pjaz Author
Title: Asal Usul Maskot Android
Author: cik pjaz
Rating 5 of 5 Des:
Salam readers!!! Mesti korang suka makhluk comel warna hijau ni kan? Android adalah sistem operasi smartphone layar sentuh seperti iOS ...
Salam readers!!!



Mesti korang suka makhluk comel warna hijau ni kan? Android adalah sistem operasi smartphone layar sentuh seperti iOS iPhone dan OS BlackBerry. Android dikembangkan Google dan pertama kali muncul tahun 2007 , tapi sesetengah orang tak tahu, macam mana 'Makhluk Comel' tu dicipta? Pjaz tengok pun sangat-sangat comel, acam pernah tengok kat games, urmm.. 'Pelanduk dua serupa kot' mungkin 'Makhluk comel ini diambil, diubah dan diangkat sebagai Ikon untuk Android, mungkin jugak kan?


Cuba korang 'google' game ni Gauntlet: The Third Encounter, nampak sama kan 'ikon' dalam game tu? Pjaz rasa la mungkin pencipta Android ni memang terlalu minat kot dengan game ni, dan diolah kembali menjadi ' Makhluk Hijau Android yang Cute' Sememangnya cute!!heheh Pjaz bagi skor 7/10, 4 bintang setengah..hahahah. Mengikut maklumat pak cik google game ni sangat popular masa tahun 90 an dan selepas tu terus hilang, sapa-sapa yang pernah main mukgkin ingat kot, tapi ada cakap-cakap bahawa Game Atari: Android ni dicuri karakternya, urmmmm mungkin hanya 'GOOGLE' yang tahu kan..huhu

Ni Game Gauntlet: The Third Encounter




Android kata: Bye2 =)

:face14:

About Author

Advertisement

Post a Comment

 
Top