leaderboard2 denaihati Banner



 

Unknown Unknown Author
Title: Asal Usul Maskot Android
Author: Unknown
Rating 5 of 5 Des:
Salam readers!!! Mesti korang suka makhluk comel warna hijau ni kan? Android adalah sistem operasi smartphone layar sentuh seperti iOS ...
Salam readers!!!



Mesti korang suka makhluk comel warna hijau ni kan? Android adalah sistem operasi smartphone layar sentuh seperti iOS iPhone dan OS BlackBerry. Android dikembangkan Google dan pertama kali muncul tahun 2007 , tapi sesetengah orang tak tahu, macam mana 'Makhluk Comel' tu dicipta? Pjaz tengok pun sangat-sangat comel, acam pernah tengok kat games, urmm.. 'Pelanduk dua serupa kot' mungkin 'Makhluk comel ini diambil, diubah dan diangkat sebagai Ikon untuk Android, mungkin jugak kan?


Cuba korang 'google' game ni Gauntlet: The Third Encounter, nampak sama kan 'ikon' dalam game tu? Pjaz rasa la mungkin pencipta Android ni memang terlalu minat kot dengan game ni, dan diolah kembali menjadi ' Makhluk Hijau Android yang Cute' Sememangnya cute!!heheh Pjaz bagi skor 7/10, 4 bintang setengah..hahahah. Mengikut maklumat pak cik google game ni sangat popular masa tahun 90 an dan selepas tu terus hilang, sapa-sapa yang pernah main mukgkin ingat kot, tapi ada cakap-cakap bahawa Game Atari: Android ni dicuri karakternya, urmmmm mungkin hanya 'GOOGLE' yang tahu kan..huhu

Ni Game Gauntlet: The Third Encounter




Android kata: Bye2 =)

:face14:

About Author

Advertisement

Post a Comment

  1. salam singgah. mcm mn nak follow blog

    ReplyDelete
  2. @eira eixora hye=) x boleh follow ke? try tekan button follow kat tepi dashboard tu atau kat my follower tu..huhu

    ReplyDelete
  3. bukan mcm plakton ke yg dlm citer spongebob tu...he3

    ReplyDelete
  4. Mereka yg mencipta-reka ygn beruntung sebab org guna satu dunia idea dia.

    ReplyDelete
  5. memang comel logo android tu .. tapi tak tahula samada dia amek logo tu dari game.. btw, first time singgah sini . comel je blog ni :)

    Jom dapatkan ikon laman sosial yang comel2 kat SINI(ada 50 set, pilih mana yang berkenan :D )

    ReplyDelete
  6. @Mohd Zakwan a'aa mmg,hanya google dan sewaktu dengannya je tahu kan?=), atau semuanya maybe kebetulan, TQ singgah sini :D

    ReplyDelete
  7. cik minat android yer...atok pun minat...mmg tersangat minat la sng citer...

    ReplyDelete
  8. @Atok Cing Minat la jugak...hehe, comel la maskot dia, atok pun minat...urmmmmm..hehehe

    ReplyDelete

 
Top