leaderboard2 denaihati Banner



 

Unknown Unknown Author
Title: Statistik Facebook 2010
Author: Unknown
Rating 5 of 5 Des:
Salam, Sekarang ni facebook masih lagi menjadi fenomena walaupun pernah dgr spekulasi nak TUTUP laman sosial ni.. hehhe alamaknye x sen...
Salam,

Sekarang ni facebook masih lagi menjadi fenomena walaupun pernah dgr spekulasi nak TUTUP laman sosial ni..
hehhe alamaknye x senang duduk la kite ye kalau facebook x de...
Dan, kalau korang nak tahu Mark Zuckerberg telah melakar sejarah baru telah mengalahkan GOOGLE,

dasyat tul..heheh

Jom tgk data statistik sepanjang tahun 2010:

Status hubungan sepanjang tahun 2010:

Kurang lebih 43.869.800 akaun mengubah statusnya menjadi Single

Kurang lebih 3.025.791 akaun mengubah statusnya menjadi “It’s complicated”

Kurang lebih 28.460.516 akaun mengubah statusnya menjadi In a relationship

Kurang lebih 5.974.574 akaun mengubah statusnya menjadi Engaged

Kurang lebih 36.774.801 akaun mengubah statusnya menjadi Married
Jika diamati, apa saja yang terjadi di dalam Facebook dalam temph 20 minit ? Berikut statistik yang tercatat:

Kurang lebih 1 juta link di-share di Facebook dalam waktu 20 minit

Kurang lebih 1.323.000 foto baru di-tag (ditandai)

Kurang lebih 1.484.000 undangan acara atau event terkirim

Kurang lebih 1.587.000 posting di Wall

Kurang lebih 1.851.000 update status

Kurang lebih 1.972.000 permintaan menjadi teman (friend request) diterima

Kurang lebih 2.716.000 foto diupload

Kurang lebih 10.208.000 komen terkirim

Kurang lebih 4.632.000 pesan terkirim

Kurang lebih 7.657.000 meng-klik ‘Like’

Selebriti yang paling digandrungi (Most Liked Celebrities):

Lady Gaga (24.712.169 orang ‘Like this’)

Eminem (23.729.700 orang ‘Like this’)

Megan Fox (19.575.080 orang ‘Like this’)

Vin Diesel (19.425.325 orang ‘Like this’)

Rihanna (18.903.844 orang ‘Like this’)

Barack Obama (17.229.885 orang ‘Like this’).

Klahbye2

About Author

Advertisement

Post a Comment

  1. tu la, dasyat sungguh kan?
    sumpah nak main lagi fb...hahahhahahaha

    ReplyDelete
  2. whoa...mmg dasyat...ptot laa Mark kaya gle...bru 26 da dkt2 top 50...haha...x sia2 kne gantung tyme blajar kt harvard dlu..kn kaya gle...haha..

    ReplyDelete
  3. @fareez: hehhehe...
    bila la kita nk jadi mcm mark eh..
    50 tahun akan dtg pun mustahil lgk..heheh

    ReplyDelete
  4. kne msok harvard dlu laa...tp spm pon xdpt terbaek msia...cane nk msok sne..huhu....gle tol...otak nerd cam mark 2 mmg otak gile...

    ReplyDelete
  5. eyh btw nk gtw..klu ley cmmt nie buang laa captcha 2...huhu...jgn risau spam..cuz en blogspot mmg da ade anti spam dy sndri...ok ny...jgn rsau spam2 nie...hehe

    ReplyDelete
  6. @fareez: ye ke?pjaz x perasan pun..nati pjaz buang..heheheh..
    tq tau cz bgatau..

    ReplyDelete
  7. @shazleenhairuddins: heheheh..mmg ramai, x sangka kan?

    ReplyDelete
  8. keh3..juling mato tengok nombor...dahla math failed...=.= hahahaha

    ReplyDelete
  9. budak kecik pun tau FB..maunye kalah google tue..hehe

    ReplyDelete
  10. lady gaga is overrated...fb prove it

    ReplyDelete
  11. fuh...beau nye angke dia..kira termasuk la akak nora time gile fb tahun lepas..tahun ni..buka n tgok je,..

    ReplyDelete
  12. fuyoo ! tak sangka . dalam seminit pun mungkin dah beratus orang yang tengah update status dorang .. perh !!

    check tis out : http://putrisayangkamu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. pehhhhhhh,, gile lahhh ! XD hebad seyh

    ReplyDelete
  14. perghhh... kalo blog jd cam nie mesti kaye punye...

    Jom baca dan komen post terbaru Blur >>> Seni bercorak cap jari

    ReplyDelete
  15. yg status hubungan tu de r kot termasuk! ahaks! :pp

    ReplyDelete
  16. sekarang ni semua gila fb. tak heran lah :D

    ReplyDelete
  17. Fuh! Betapa hebatnya kuasa Facebook. :)

    ReplyDelete
  18. gila ah....tapi alief tak termasuk dalam golongan yang mengubah status relationship tu...weeeeeee...hehe..:P

    ReplyDelete
  19. @ siti soleha: tu la, maunya budak 1 tahun pun dah ada fb..gels gitu..heheheh

    ReplyDelete
  20. @Nora Shahaira:hehhehe...kirenye akak kuat jgk la main fb ni?heheh...pjaz ase pjaz pun x lh smpai cm tu..heheh
    update sikit2 adela...

    ReplyDelete
  21. @ Liza: heheh...maintain gitu..pjaz pun x tukar2 single gitu..heheheh

    ReplyDelete
  22. Atiey Azha: tu la, x sangka sampai camtu skali..heheh

    ReplyDelete
  23. @ Sophie: hebat kan?ni lah penangan FB, kalau tutup x tau la camne..heheh

    ReplyDelete
  24. @LBC: heheh, mesti banyak kali tukar tu..hehe

    ReplyDelete
  25. @nelly: memang power bak kata iklan dalam TV SUPER POWERRR!!!heeheh

    ReplyDelete
  26. @ Lisa: betul, budak2 pun ada FB, makcik2 pun ade..hehe

    ReplyDelete
  27. @Arol Mubin: betul3..mmg sangat2 hebat =)
    Fs dan Myspace pun x lh lawan...hehehhe =)

    ReplyDelete
  28. @alief si Muncung Manis: ye ker? ecececceceecccechhh..hheheh

    ReplyDelete
  29. wahhh gila betul lah facebook ni kan. klu tutop taktau lah ape jd..jadi GILA lah sume org. hahah

    ReplyDelete

 
Top