leaderboard2 denaihati Banner



 

Unknown Unknown Author
Title: 10 Rumah Termahal di Dunia
Author: Unknown
Rating 5 of 5 Des:
Salam, Pernah dgr x rumah yang termahal di dunia?? dulu pjaz pernah buat entri pulau yang termahal, ni rumah plak, heheh Camne la ke...
Salam,

Pernah dgr x rumah yang termahal di dunia??


dulu pjaz pernah buat entri pulau yang termahal,
ni rumah plak, heheh
Camne la kehidupan mereka ni, rumah mahal, hiasan mesti tip top,
pjaz dk rumah biase pun dah syukur,
nasib baik x duk tepi pokok pisang jer,

Orang yang x de rumah lagi kesian,
x de orang nak bantu,
masuk TV barulah nak terhegeh2 bantu,
kesian tau x!!~ huhu

Ni antara rumah yang paling termahal di dunia, korang tengoklah =)

Antilla ($ 1.000.000.000)

Inilah rumah paling mahal di dunia, rumah dimiliki oleh Mukesh Ambani, pengusaha dan miliuner terkemuka asal India yang juga merupakan orang yang masuk dalam daftar 10 orang terkaya di dunia.
William Randolph Hearst’s Mansion ($ 165.000.000)

Elena Franchuk’s Victorian Villa ($ 161.000.000)

The Penthouses at One Hyde Park ($ 160.000.000)
Aaron Spelling’s Manor ($ 150.000.000)
Hala Ranch ($ 135.000.000)
Fleur de Lys ($ 125.000.000)
Maison de l’Amitie ($ 125.000.000)
Updown Court ($ 116.000.000
Dracula’s Castle ($ 80.000.000)

Korang nak rumah yang mane?

hehehe pilih la ye =)

Bye2

About Author

Advertisement

Post a Comment

  1. oh wow! mahal gilaaaaa..takde ke yang murah??hahaha ;)

    ReplyDelete
  2. hahaha,
    ada rumah mainan 2 singgit,hehehe

    ReplyDelete
  3. rumah ke istana tuh...kalaulah lah dapat memang kena buat anak ramai2

    ReplyDelete
  4. rumahku, syurgaku.. hehe.. :D

    ReplyDelete
  5. mak ai!! mahal nye..tapi yg first tu macam tak cantik je..huhu...yg lain tu gempak...

    ReplyDelete
  6. n3scaf3: mmg menyeramkan,hehehe

    BeaN: ye ke camtu,hehehe
    rumah besar tapi duk sorang2, x syok kan? =)

    bsyairi: :D btol2

    Alief: alief nak ke?hehehe
    a'aa yg first tu cam bangunan x siap!!!hahaha

    ReplyDelete
  7. sampai umur 90 tahun pun xmampu beli nie huhu

    ReplyDelete
  8. hehehe, betul2
    harga rumah skrg dkt2 ratus2 ribu,
    inikan pula nak beli berjuta-juta,

    heheh
    rumahku, syurgaku =)

    ReplyDelete
  9. main hide and seek dalam rumah besar macam ni, konfem tak jumpa. hari hari jog dalam rumah sendirik jaa, hadoii

    ReplyDelete
  10. betul2, siap boleh main bola lagi,heheh
    bilik2 yang terbiar tu boleh la bagi sewa boleh jana pendapatan,hahaha

    ReplyDelete
  11. rumah mahal yang first tu mcm tak lawa je .kan ?

    ReplyDelete
  12. waduh2..x termampu nk beli umah2 ni..haha

    ReplyDelete

 
Top