leaderboard2 denaihati Banner



 

cik pjaz cik pjaz Author
Title: Senibina Iluminati dan Freemason di Malaysia, Korang perasan x??
Author: cik pjaz
Rating 5 of 5 Des:
Salam, Hari ni Pjaz sedikit free dari biasa, seperti biasa, x sempat nak buat entri baru, minggu depan satu lagi dah nak masuk prakti...
Salam,

Hari ni Pjaz sedikit free dari biasa,
seperti biasa,
x sempat nak buat entri baru,

minggu depan satu lagi dah nak masuk praktikum,hehehe(berdebar-debar)
nak tido pun x lena
cz first week masuk wad psikiatrik,(takut kot)hehehe
wish luck for me!!( raih sokongan ni)hehe

berbalik cerita utama,

korang tahu x sebahagian bangunan di Malaysia ni ada ciri-ciri Iluminati dan Freemason?

Pjaz stakat tahu Putrajaya je,
then mase search kat Mr.Google ternampakla satu bangunan,
kalau x salah bangunan library kat Kustem,
ada tanda SALIB
x caya boleh tgk kat Google Maps

Pjaz x tau la sape arkitek yang buat ni,
takkan nak buat saja-saja kan?mesti ada agenda di sebalik tu

Jom tgk gambar di bawah ni


Kalau korang x percaya Klik je kat Google Earth


'Novus Ordo Seclorum'

Ni kat Putrajaya,
Sape la arkitek yang buat ni,
sampai kita kne tipu hidup2 ni,

Yang ni setiap negara mesti ada,
memancak jer (Obelisk) iaitu tiang yang dijadikan tugu,
tapi korang kena tahu makna yang tersembunyi di sebalik tugu tu,
huhu


Bangunan Freemason di Johor


Logo PKR ~kebetulan ke ada agenda lain?(urmmm)

Sape2 yang dah tgk The Arrivals dari episod satu hingga akhir,
mesti korang faham

Pjaz dh tgk habis dh
hehehe

bye2

About Author

Advertisement

Post a Comment

  1. arrival buat new season plak kan?? huu

    ReplyDelete
  2. ye ke kak?
    yang pjaz tgk sampai episod 51
    kalau ade new season mesti best kan?
    hehe

    ni link nye kalau nk tgk kt you tube
    http://www.youtube.com/user/Fr33DoMFighT3Rz#p/c/0/x9zrPH6HMu4

    ReplyDelete
  3. dokumentari
    best sangat2
    hhehehe =)

    nanti try la tgk :)

    ReplyDelete
  4. pada pendapat saya kan, video2 'the arrivals' tu tak boleh dipercayai seratus peratus. siapa-siapa pun boleh buat video mcm tu dan cakap tentang dajal, etc. saya cuma setuju 30% video 'the arrivals'. stgh kandungan video tu mengarut.

    tak sepatutnya kita percaya semua video, artikel yg kita jumpa kat internet melainkan la dari al-azhar ke apa.

    kalaupun bangunan tu memang dibina oleh ahli-ahli dajal, bukan terpulang kepada kita untuk buat apa2. apa yg akan jadi, memang dah tertulis. sebagai umat islam, kita hanya boleh melakukan amalan baik dan menunaikan solat, etc.

    *ini cuma pendapat saya.*

    PEACE!

    ReplyDelete
  5. hadoi. sekarang dah belambak en unsur nih,

    ReplyDelete
  6. hahahaha Freemason fraternity lah... serious.. our family mostly join it..memang lah misterious.. coz it was like more like motivational how to progress our life .. mcm disiplin diri lah.. well some people memperbesarkan benda ni.. sebab tu sound mcm teruk.

    ReplyDelete
  7. tak faham btol byk btol unsur2 freemason ni...tapi yg PKR kebetulan kot..

    ReplyDelete
  8. mmg betul skrg ni mmg bnyak benda ni disiarkan melalui internet ataupun sumber2 yg lain,
    tapi kita hanya mmpu melihat perkara ni sebagai petanda samada boleh dipercayai atau tidak,
    dan selebihnya terserah kepada kita sebagai muslim

    ReplyDelete
  9. Benda ni kita tak yakin seratus peratus.. walaupun rekaan2 bangunan tersebut macam illuminati dan freemason, tapi bila kita tak yakin, benda ni boleh jadi fitnah. Boleh jadi jugak ia betul.

    So, benda yg kita tak tau, yg kita tak yakin, hindarilah daripada terus menyebarkannya. Takut jadi penipuan. Takut jadi fitnah.

    p/s: Kalau setakat bercinta pastu clash nak buat ape?

    ReplyDelete
  10. Pjaz sekadar berkongsi saja,
    mase tgk the arrivals episod 1 hingga 51,
    kita boleh tgk kebenaran dan kepalsuan mengikut pandangan kita sendiri,

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum...

    Ada benda atau perkara yang kebetulan berlaku. Perkara-perkara yang dinyatakan itu juga sudah diperkatakan lebih awal sebelum ini. Ia juga masih boleh dipertikaikan kebenarannya. Setiap isu perlu dirungkaikan dengan kajian secara ilmiah dan juga penglibatan para ilmuan Islam yang tiada kepentingan duniawi dalam menyelesaikan isu seperti di atas.

    Banyak lagi unsur2 secara senyap yang boleh menjurus kepada murtadnya orang Islam dari ajaran Islam yang sebenarnya.

    Sebagai contoh, gambar gergasi pemimpin tertinggi di Malaysia yang diletakkan dalam kawasan kuil di Batu Caves, malah kedudukkan gambar gergasi yang didirikan itu terkehadapan dari patung dewa agama hindu. Tapi entahlah sekarang mcm mana keadaannya, sama ada sudah dialihkan atau tak..

    Beri rakyat atau anak isteri makan minum dengan sumber yang "HALAM" (HALal + harAM)juga membawa kepada masalah kekusyukkan dalam amal ibadah, lantas terlangsungnya membawa kepada kelemahan iman. Apabila iman sudah lemah, boleh juga terjadinya murtad. Malah senibina sebagai petanda gerakkan memurtadkan orang Islam mungkin juga hanyalah salah satu cebisan rona kehidupan manusia akhir zaman....

    ReplyDelete

 
Top