leaderboard2 denaihati Banner



 

Unknown Unknown Author
Title: Rasionalkah kita persenda zikir?
Author: Unknown
Rating 5 of 5 Des:
Salam, Dalam dua hari ni x sempat nak bw, semalam baru je abis test bio dan titas, nk jadi blogger tegar tapi x tegar sangat la ni,kne s...
Salam,
Dalam dua hari ni x sempat nak bw,
semalam baru je abis test bio dan titas,
nk jadi blogger tegar tapi x tegar sangat la ni,kne study lu..baru blh blogging,
hehehe

Tadi Pjaz tgk dalam FB,
adala saem Pjaz share kan video,
Masyaallah...
macam tak percaya....
betul ke diorang orang melayu, islam dan bertudung?
Pjaz x salahkan sape2 tapi nampak sangat diorang mempersendakan zikir,
jangan la buat camtu...

Kalau kita tengok dari sudut perspektif agama,
contoh Pjaz bagi agama lain,
diorang ada hina agama diorang jugak ke?
Rasional diorang?

Tapi kenapa mereka yang pandai 'berzikir' ni terlebih-lebih pulak?
adakah salah diorang?
ibu bapa diorang?
atau didikan agama mereka kurang?

Sungguh menyedihkan...
kalau sorang buat camni, nanti tengoklah,
mesti ada pulak...
huhu..
mencemarkan nama baik pelajar je...



Fikir-fikirkanlah...
Harap raya nanti diorang akan insaf la kot..

K lah,
salam, Bye2

About Author

Advertisement

Post a Comment

  1. What you wear doesn't define who you are. Attire is very much influenced by your surrounding so the tudung is a societal influence on these girls. We shouldn't hate but pity them for their ignorance towards their own religion, Islam. A reminder to ourselves too .. this could happen to us if we do not try to learn the religion that we have inherited from our ancestors.=)

    ReplyDelete
  2. hello H :)
    yes, we shouldnt judge people by looking at their appearences. for this situation is the tudung itself. but then kita kena ingat. cara pemakaian penting juga. look at this situation. org akan ckp,'nama je pakai tudung, tapi agama rendah'. see? so, a reminder to all. cara pemakaian pun defines on tahap pengetahuan tentang agama that we hold. :)

    ReplyDelete
  3. iman xterlihat dari labuhnya tudung atau besarnya serban di kepala..apabila tudung dijadikan fesyen atau pon pemakian serban hnya utk menonjolkan riak..mcm ni lah jdnya..mybe budak2 ni belum cukup matang dlm mengenali agama..husnulzan.hehe..igt janji_nya dlm ayat terakhir surah al-zalzalah..inshallah..jdkan pengjaran~

    ReplyDelete

 
Top