leaderboard2 denaihati Banner



 

cik pjaz cik pjaz Author
Title: ♥ Mandarin Claz ♥
Author: cik pjaz
Rating 5 of 5 Des:
Salam Rabu yang lepas kelas mandarin yang sangat syok bersama Aisan (Sweet Teachr) & pakcik2 yang belajar mandar in... That d ay, 3 ...
Salam

Rabu yang lepas kelas mandarin yang sangat syok bersama Aisan (Sweet Teachr) & pakcik2 yang belajar mandarin...That day, 3 org je studnt tg dtg, tapi best jgk blh blaja banyak..hehe
Ni kmus yg ana bli tp kna beli satu ag yg Hanyu Pinyin pnya kamus

Haritu blaja membaca, huh, susah gler nak bace..kna ulang 2 @ 3 kali..
yang paling penting sebutan die..kalau tersalah baca dan tanda dia, makna pun lain..diibaratkan macam tanwin le...
Baru2 ni Aisan suruh tunjuk kehebatan menulis,hahaha..tulisan jadi cm ROBOT..tulisan cina pun ada kaedah jgk nak tulis..umm baru le fhm, ingatkan maen bedal je..

Mari blaja sebutan untuk warna

X rugi blaja bnyk bahase, biar habis duit jangan jadi masyarakat yang mundur pengetahuan..
Insyaallah, lepas abis kursus mandarin ni..
kalau diberi peluang ana nak sngat blaja bhasa JEPUN, JERMAN, KOREA dan PERANCIS.
Skrg bhasa2 ni penting dalam pembangunan ekonomi sejagat..


Untuk Piala Dunia..

sedih sangat Korea Selatan kecundang,
tapi x pelah..at least mereka sdh buat yang terbaikk..Fighting


K lah..hve a nice day ya..

About Author

Advertisement

Post a Comment

 
Top