leaderboard2 denaihati Banner



 

cik pjaz cik pjaz Author
Title: ..........................................
Author: cik pjaz
Rating 5 of 5 Des:
Sal am dan selamat pagi pagi ni sangat sejuk sekali cz hujan turun renyai-renyai tambah pulak airc0nd dlm bilik, lagi la sejuk.. Nak ...
Salam dan selamat pagi

pagi ni sangat sejuk sekali cz hujan turun renyai-renyai tambah pulak airc0nd dlm bilik, lagi la

sejuk..

Nak buat senaman ape ye hari ni , hahaha lupe jelah baek sambung tit0

Hari ni, 11 jun tarikh bermulanya Pesta Bola Dunia a.k.a World Cup kat Afrika Selatan.

alamaknya, lepas ni makan BOLA, tido BOLA, Baju BOLA dan semua GILA BOLA..Tidakkkkkk

, nak tgk channel laen pasni pun mesti da simpan kat lain ni remote kan...

haha..macam-macam ragam x terkecuali my family.


Ada satu berita berkaitan Piala Dunia yang ana amik dari Berita Kosmo hari ni


Suhu hampir beku di Piala Dunia



Para peminat bola sepak akan berdepan suhu hampir beku pada hari perlawanan pembukaan
bola sepak Piala Dunia di Afrika Selatan hari ini iaitu kejohanan musim sejuk pertama sejak
lebih tiga dekad lalu.

"Hari akan menjadi sejuk," kata seorang pegawai perkhidmatan kaji cuaca Afrika Selatan,Lulama Menze.



Suhu di stadium Soccer City di bandar raya ini yang menjadi lokasi perlawanan pembukaanantara pasukan tuan rumah menentang Mexico dijangka turun hingga tiga darjah Celsius padawaktu malam.


Piala Dunia di Afrika Selatan berlangsung di sembilan bandar raya yang mempunyai suhuyang berbeza-beza.


Ibu negara Afrika Selatan, Johannesburg berada pada altitud tinggi dan suhu boleh membekudi waktu malam pada musim sejuk manakala bandar raya Durban yang terletak di tepi pantaimencatat suhu panas maksimum 27 darjah Celsius apabila Jerman menentang Australia padaAhad ini.


Suhu sejuk itu dijangka tidak mengganggu para peminat bola sepak dari Barat yang sudahbiasa dengan cuaca empat musim walaupun ketika ini Hemisfera Utara sedang mengalamimusim panas.


"Mereka tidak akan berasa sejuk kerana sudah biasa dengan suhu yang jauh lebih sejuk diHemisfera utara tetapi bagi rakyat tempatan cuaca itu dianggap sudah sejuk," jelas Menze. -AFP...


Gud luck untuk semua...

k lah, salam & bye2

About Author

Advertisement

Post a Comment

 
Top